Jongeren aan het werk door Talent voor Amsterdam

Veel bedrijven in de Metropoolregio  Amsterdam zijn op zoek naar nieuwe handen.  Daar tegenover staat dat een grote groep jongeren de aansluiting naar werk op eigen kracht niet maakt. Ca. 21 {4939be59e9fbd852950736d53d9bf2c6f2706bb3c929143de1958b8fa44db282} van de jongeren verlaat het MBO zonder Startkwalificatie en staat op achterstand. Vaak als gevolg van  problemen, meestal in de privésfeer. Maar ze hebben wel talent.

Begin dit jaar is het samenwerkingsverband  Talent voor Amsterdam gestart om deze jongeren een perspectief op werk te bieden. De eerste jongeren zijn aan de slag. Het is een initiatief van bedrijven, onderwijs en jeugdhulpverlening. De Talent voor Amsterdam deelnemers worden ondersteund met werk-/stageplaatsen + onderwijs + wonen+ coaching. Een gecombineerde aanpak waarmee partijen uitval en jeugdwerkloosheid aanpakken. Dat dient  zowel een maatschappelijk als economisch belang.

Op korte termijn verschijnt er uitgebreide informatie over het project. Dit wordt gepubliceerd op de site: www.talentvooramsterdam.nl (under construction)
Projectleider voor Talent voor Amsterdam is ICS-Advies.