MAX ‘Talent voor Zorg’ Utrecht geopend

kmk utr talentvoorzorg 029Op donderdag 4 maart 2010 is MAX Talent voor Zorg feestelijk geopend!

Jongeren die willen werken in de zorg krijgen met MAX Talent een steuntje in de rug. Max Talent voor Zorg is een samenwerking tussen de corporaties Mitros en SSH, de zorgorganisaties AxionContinu en SHBU, de onderwijsinstellingen ROC Midden-Nederland.

De openingshandeling werd verricht door Mevrouw Haak-Griffioen, gedeputeerde van Zorg, Jeugd, Onderwijs en Bestuurlijke Organisatie, samen met één van de studenten en de directies van de deelnemende organisaties.

Talent voor Zorg
Dit bijzondere en unieke project in Utrecht biedt jongeren die een opleiding volgen aan één van de Utrechtse ROC’s een extra ondersteuning en een betere aansluiting naar de arbeidsmarkt. Ze hebben een eigen woongelegenheid in Campus MAX en huren een woning van SSH. Jeugdzorgorganisatie Joozt begeleidt de jongeren bij het wonen én daarnaast krijgen ze een stage of leer-werktraject. De studenten gaan werken in de Zorg & Wellness & Welzijnssector bij onder andere Axioncontinu, SHBU en Saartje kinderopvang. Voor jongeren een echt perspectief en meer handen aan het werk in de Zorg en Welzijnssector.

Talent voor Zorg maakt deel uit van het Wijkactieplan Kanaleneiland en het Wijkakkoord Transwijk. Het project wordt financieel ondersteund vanuit het Wijkactieprogramma en door de Provincie Utrecht.