Minister Rouvoet bezoekt jongeren Werkhotel

Rouvoet bij WerkhotelMaandagmiddag 8 december kwam minister Rouvoet op initiatief van de Dienst Maatschappelijke Ondersteuning (DMO) een kijkje nemen bij de jongeren van het Werkhotel in bedrijfsverzamelgebouw Hendrick de Keijser. Het Werkhotel in stadsdeel Bos en Lommer is een voorziening voor jongeren tussen de 17 – 27 jaar die door een problematische thuissituatie van school dreigen uit te vallen.

In het kader van Wonen, Werken, Leren krijgen de jongeren structuur bij het leren, begeleiding bij het wonen en werkervaring op stage- of leerplekken. Hierdoor krijgen ze weer perspectief op de toekomst.
De minister werd door de jongeren hartelijk ontvangen in de hal van de Hendrick de Keyser, waar de ‘bubbels’ en de zelfgemaakte hapjes klaarstonden. Na een korte welkomstspeech door een van de jongeren, vertelden de jongeren aan statafels wat het project voor hen en hun toekomst betekent en hoe zij leren om elkaar te helpen.
Ook was er aandacht voor de verbouwing van de gymzaal, waar straks het ‘hart’ van het Werkhotel komt, met een cursus- en ontmoetingsruimte en een centrale kookruimte. De jongeren hebben zelf meegedacht over de inrichting van de ruimte en de uitvoering van de verbouwing gebeurt onder deskundige leiding van een aannemer en ons vastgoedbedrijf, maar uiteraard ook samen met de jongeren. Na de korte rondleiding door het gebouw en de gymzaal volgde een bezoek aan één van de satellietwoningen waar de jongeren begeleid wonen. Jongeren Sarra en Prescilla vertelden daar hoe dat voor hen in zijn werk gaat.
Aan het eind van het bezoek overhandigden de jongeren een bundel met hun zelfgeschreven levensverhalen en een ‘dekbedovertrek’ van Le Clochard aan de minister. De opbrengst van het dekbed gaat naar Stichting Zwerfjongeren Nederland.
Rouvoet bij WerkhotelDe minister was onder de indruk van het initiatief en het enthousiasme van ons en de jongeren en bedankte voor de bijzonder hartelijke, en informele ontvangst. Een geslaagde dag en een opsteker voor het Werkhotel! Stadgenoot gaf de jongeren als dank voor hun inzet een bioscoopbon, zodat zij met zijn allen in de kerstvakantie naar de bioscoop kunnen.
Het Werkhotel is één van pilotprojecten die subsidie heeft ontvangen van het ministerie Jeugd en Gezin en DMO. Het project wordt gesteund door de Kamer van Koophandel en mede mogelijk gemaakt door DMO en ministerie van Sociale Zaken. Het team van het Werkhotel is gehuisvest in de voormalige Hendrick de Keijserschool, een gebouw van de Amsterdamse Compagnie. De jongeren wonen in een twintigtal woningen om het gebouw in het Bosleeuwgebied. Het Werkhotel is een initiatief van Stadgenoot, Amarantis Onderwijsgroep, HVO-Querido, Impuls en Altra Jeugdzorg.

Gezien op Amsterdamse Compagnie