Persbericht : Rotterdam 270 trajecten voorkomen schooluitval en jeugdwerkloosheid

wb_kickoff_talent_voor_rdam_141203_EWI9448Na de start in 2013 gaat de stichting Talent voor Rotterdam de lat fors hoger leggen.
Dat werd bekend gemaakt door de voorzitter van de Stichting Talent voor Rotterdam, Anky Romeijnders tijdens de Netwerkbijeenkomst. wb_kickoff_talent_voor_rdam_141203_EWI9410Wethouder Struijvenberg: ‘Stichting Talent voor Rotterdam begeleidt jongeren actief en intensief naar school of werk. Door de juiste netwerken bijeen te brengen bieden ze jongeren de hulp die ze nodig hebben. Daarmee wordt uitval voorkomen. Een belangrijke maatschappelijke investering die zich terugverdient”.
De komende drie jaar wil de stichting 270 leerwerk-trajecten realiseren voor de MBO sectoren Zorg; Bouw en Techniek met uitbreiding naar Havens, Retail, Sport en Groen. Of waar uitvalt van jongeren speelt én de markt handen vraagt.

wb_kickoff_talent_voor_rdam_141203_EWI9456Tijdens de bijeenkomst maakten de bouwondernemingen VolkerWessels en Dura Vermeer hun samenwerking met de stichting Talent voor Rotterdam bekend. Concreet gaan deze bedrijven stageplaatsen en leerwerk-trajecten aanbieden. Partijen zien dit als een belangrijke investering in een duurzame samenwerking met als doel gezamenlijk de jeugdwerkloosheid aan te pakken. Een aanpak die past in hun opgaaf in het kader van Social return on Investments.

Zie het persbericht 03 12 2014 van de gemeente Rotterdam en Talent voor Rotterdam

zie ook www.talentvoorrotterdam.nl