Start Talent voor Zorg Rotterdam groot succes

Talent voor Rotterdam opening

Ondertekening Deelname Certificaat Talent voor Zorg Rotterdam 06 2013
wethouder Louwes, Albeda College: Renata Voss, Laurens: Therese-Sophie de Wit, FlexusJeugdplein: Wim Spierings, Woonbron: Arthur Oerlemans.

Op 30 mei 2013 is het eerste project Talent voor Zorg Rotterdam onder veel belangstelling gestart. Dit gebeurde bij de zorgwerkgever Laurens. De jonge deelnemers aan het project vertelden met trots hun ervaringen. En hoe blij ze zijn met de woonruimte. De eerste Deelname Certificaten Talent voor Zorg Rotterdam zijn aan hen uitgedeeld. Alles draait hierbij om de ondersteuning en verbinding van werken /stage – onderwijs –wonen- coaching.

De aanwezige bestuurders hebben die middag hun ambitie duidelijk uitgesproken. Het is een start; meer projecten moeten volgen. Ook wethouder Louwes is enthousiast en waardeert het initiatief. Maar ook zij wil dat het project onder de vlag van Talent voor Rotterdam verder wordt uitgerold. Zo moet Talent voor Bouw en Techniek, Talent voor Sport en Talent voor Havens worden ontwikkeld. Dat zijn sectoren die jongeren kunnen gebruiken. De planning is om van 11 jongeren te groeien naar een aanbod voor ca 200 jongeren.

Lees meer op de weblog van wethouder Korrie Louwes.