Talent voor Zorg Amersfoort

helpt jongeren op weg én aan het werk in de zorg

Woensdag 19 september start Talent voor Zorg in Amersfoort. De openingshandeling van de eerste Talent voor Zorg woning wordt verricht door Menno Tigelaar, wethouder Jeugd & Onderwijs. Dit gebeurt samen met de deelnemende jongeren. Talent voor Zorg is een samenwerkingsverband  van Verzorging en Verpleegtehuizen (VVT)  regio Eem-land,  ROC ASA en ROC Midden Nederland,  corporaties SSH en de Alliantie en SOVEE. De directies tekenen dan ook de Samenwerkingsovereenkomst.

Talent voor Zorg biedt jongeren én zorgwerkgevers kansen
Talent voor Zorg richt zich op ROC studenten die dreigen uit te vallen door problemen in hun woon-/ leefsituatie. Talent voor Zorg biedt hen extra ondersteuning door een gecombineerde, innovatieve aanpak. Daarbij is het Wonen-Leren-Werken-Coaching  onlosmakelijk met elkaar verbonden. De jongeren hebben betaalbare woonruimte; ze volgen onderwijs Zorg en Welzijn (Startkwalificatie) en hebben een stageplaats in de zorgsector. Alle jongeren hebben individuele coaching. Talent voor Zorg maakt de verbinding tussen de toenemende vraag van de Zorgsector én meer arbeidsparticipatie van jongeren. Het project wordt financieel ondersteund door de gemeente Amersfoort, de Provincie Utrecht, Kamers met Kansen en de Stichting Laag Catharijne.

Talent voor Zorg Amersfoort is het tweede project in Nederland. In 2009 startte Utrecht met het eerste project. Op 27 september gaat het derde project in Utrecht (Overvecht) van start. Talent voor Zorg is ontwikkeld door ICS-Advies en is onderdeel van Talent voor Techniek / Sport / Retail.

Programma 19 september 2012

  • Vanaf 15.30 uur – welkom  feesttent:  locatie Leonorestraat Amersfoort
  • 16.00 uur – start met jongeren en partners.  Korte speeches, mevr. I. Vriens directeur De Koperhorst namens de VVT partners,  de heer drs.  A. van Heest MBA, college van bestuur ROC ASA Amersfoort, mede namens het ROC Midden Nederland.
  • Aansluitend  ingebruikname 1e Talent voor Zorg woning  Florestanhof  door jongeren, speech wethouder Tigelaar en ondertekening  Samenwerkingsovereenkomst